У Держприкордонслужбі пройшло навчання з виявлення, ідентифікації та захисту від радіоактивних матеріалів

НАЗАД
26 листопада 2018 16:41

У період з 19 по 23 листопада на базі відділу прикордонної служби «Овруч» Житомирського прикордонного загону пройшло навчання з виявлення, ідентифікації та захисту від радіоактивних матеріалів.

Навчання було підготовлено і проведено силами Центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби як завершальний етап проекту міжнародної технічної допомоги «Обладнання для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин, захисту та навчання для Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України».

Виконання проекту здійснювалось норвезькою компанією Nordisk Sikkerhet AS спільно з Адміністрацією Держприкордонслужби. В рамках проекту  було отримано обладнання з виявлення, ідентифікації та захисту від радіоактивних речовин для потреб Житомирського прикордонного загону. Фінансування проекту здійснювалось за рахунок Міністерства Закордонних справ Норвегії в рамках Плану дій Уряду Норвегії в галузі ядерної безпеки і охорони навколишнього середовища в Північних регіонах. Контроль за виконанням проекту покладено на Державне управління Норвегії з ядерної та радіаційної безпеки.

Під час навчань представники Житомирського прикордонного загону ознайомились із загрозами розповсюдження та властивостями радіоактивних матеріалів, типами обладнання за їх виявленням, навчились працювати з отриманих в рамках проекту обладнання.

Практична частина навчань була проведена на території Зони відчуження  ЧАЕС та в пункті пропуску «Виступовичі» Житомирського прикордонного загону. В якості спостерігачів на навчанні були присутні представники Державного управління Норвегії з ядерної та радіаційної безпеки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси