Він пішов і «вирвав» свого друга у бойовиків

НАЗАД
05 грудня 2021 13:58

Дружба прикордонника Тараса Гнатика та службового собаки Тайрона, породи німецька вівчарка, почалась ще в 2013 році, коли чоловік вирішив стати кінологом в Державній прикордонній службі України.

Впродовж пів року Тарас займався дресируванням молодого собаки в Кінологічному навчальному центрі.

«Він був молодий, всього 6 місяців. На початку нам було важко звикнути один до одного. Собака була ще не сформована психологічно. Але в подальшому, все в нас вийшло і ми успішно склали іспити. Після цього  разом вирушили для подальшого проходження служби до Східного регіонального управління», - поділився спогадами Тарас.

Початок буремних подій на Сході України. Прикордонник Тарас Гнатик разом зі службовим собакою Тайроном проходив службу у Луганському прикордонному загоні.  

2 червня 2014 року російські найманці почали атакувати та обстрілювати загін. Після тривалої оборони особовому складу довелось відходити. Однак відійшовши на деяку відстань, Тарас зрозумів, що не зможе піти без свого напарника і друга Тайрона.

 «Для страховки я взяв з собою бойову гранату», - розповідає прикордонник Тарас Гнатик про своє повернення на територію вже захопленого бойовиками загону.

А далі все як в тумані, ні страху, ні до кінця розуміння, що це було вкрай небезпечно – головне врятувати свого побратима.

Вже прибувши у Харків у різних вагонах потяга - прикордонник і собака зустрілись на пероні – їхній спільній радості та обіймам не було меж.

«В подальшому, я не міг передати його нікому, я думаю що і він не зміг би виконувати свої службові обов’язки без мене», - розповідає Тарас Гнатик. 

Після цього Тарас допомагав Тайрону в реабілітації, адже пес ще довго боявся гучних звуків. Понад 5 років чотирилапий сумлінно виконував свої обов’язки із захисту державного кордону України та пішов на заслужений відпочинок, а згодом, на жаль, у вічність…

Вічною залишиться у пам’яті і ця по-справжньому вірна дружба прикордонника і собаки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси