Як працюють контрольні пункти в’їзду-виїзду в районі проведення Операції об’єднаних сил

НАЗАД
04 грудня 2021 09:01

Робота усіх КПВВ на лінії розмежування розпочинається щоденно з 08:00 та триває до 16:00. Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України.

Щоденно відкритий з боку тимчасово окупованої території України лише КПВВ «Станиця Луганська». За цей тиждень пасажиропотік зменшився на 18%. Від минулої суботи через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 6 281 особа, а на контрольовану територію – 5 904 особи.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» бойовики розблоковували рух у понеділок та п’ятницю. Лінію розмежування в цьому контрольному пункті перетнули 410 осіб та 91 транспортний засіб до тимчасово окупованої частини Донеччини. Водночас 231 особа та 55 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Крім того, в КПВВ «Новотроїцьке» прикордонники зафіксували дві спроби підкупів. Так, громадяни пропонували правоохоронцям 500 та 1600 гривень за пропуск на контрольовану територію без встановлення додатку «Вдома». Спроби надання неправомірної вигоди задокументовано, а хабародавців передано працівникам поліції для прийняття відповідного правового рішення.

Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців через КПВВ «Новотроїцьке» до ТОТУ доправлено 21 вантажівку з гуманітарною допомогою. Мешканцям тимчасово окупованої території України доставлено 314,1 тонни продуктових наборів, товарів медичного призначення та гігієнічних засобів.

Пандемія не відступила, тому нагадуємо, що в КПВВ діють карантинні обмеження. Так, громадяни України, які підлягають самоізоляції, під час прямування на контрольовану українською владою територію зобов’язані встановити та активувати додаток «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування, окрім цього, необхідно мати й поліс страхування.

Водночас передбачено широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, які не підпадають під самоізоляцію, радимо громадянам ознайомитися завчасно. Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси